miktech.fi

Digitaalinen murros -seminaari Mikkelissä 2.10.2015

Julkaistu 16.09.2015
Digitaalisen murroksen vauhti kiihtyy: digitaalisten palvelujen nopea kehittäminen ja käyttöönotto ovat avainasemassa yhteiskunnan toimintojen tehostamisessa ja Suomen talouden nostamisessa kasvuun. Mikkelissä järjestetään 2.10.2015 kaikille avoin seminaari, jossa käsitellään käynnissä olevaa muutosta.

Digitaalisen murroksen taustalla on erilaisten datavarastojen räjähdyksenomainen kasvu. Myös datan jalostaminen käyttökelpoiseen muotoon sekä eri lähteistä saatavan datan liittäminen toisiinsa uusien palvelujen kehittämiseksi tai automaation tehostamiseksi kasvavat vauhdilla.

Murros vaikuttaa monin tavoin niin liike-elämän kuin koko yhteiskuntamme toimintaan. Avoimuus lisääntyy, ja data liikkuu entistä vapaammin eri toimialojen välillä. Uudet, valmiista komponenteista rakennettavat ja yhteensopivat ohjelmistokokonaisuudet syrjäyttävät suljettuja tietojärjestelmiä. Tiedon vapaasti liikkuessa ihmisten, esineiden ja datavarantojen vahva tunnistaminen on syntyvien avointen verkostojen tietoturvan perusta.

Käynnissä oleva murros haastaa yrityksiä ja organisaatioita kehittymään ja uudistumaan. Digitaalinen murros -seminaarin tarkoitus on herättää keskustelua muutoksesta ja samalla auttaa alueen yrityksiä ja organisaatioita pysymään mukana kehityksessä sekä hyödyntämään sen avaamia mahdollisuuksia. Kaikille avoin seminaari on maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista. 

Aika: 2.10.2015 klo 8.45-13.00

Paikka: Ravintola Tallin vintti, Patteristonkatu 2, Mikkeli

Ilmoittautuminenwww.digimiry.fi, 30.9.2015 mennessä

Ohjelma:

8.45 Aamukahvi

9.00 Tilaisuuden avaus, Heikki Sundquist, Kehitysjohtaja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

9.15 Tietoturvallinen sähköinen identiteetti avaimena digitalisoituvaan maailmaan, Teemu Rissanen, Vanhempi konsultti, CISM

9.45 Digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus, Noora Talsi, Tutkimusjohtaja, MAMK

10.15 Funet palvelut, Géant Eduroam, Juha Hopia, Tietoliikenneasiantuntija, CSC

10.45

11.00 Digitaalisuus ja IoT tarvitsee aivot, Matti Montonen,  Montoma Oy, Toimitusjohtaja

11.30 Liiketoimintaa datasta, Tommi Kainulainen, CEO, Observis Oy

12.00 Mydata  ihmisten ja esineiden logistiikassa sekä alan  tilannekatsaus, Ossi Kuittinen, Toimitusjohtaja, Aatos Oy

12.30 Digimi ja kansalliset yhteisöt, Mikko Lampi, Pääsuunnittelija, MAMK

13.00 Loppusanat, Heikki Sundquist, Kehitysjohtaja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy

 

Seminaarin järjestävät Digimi ry, Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n Uutta liiketoimintaa linkitetystä datasta -hanke.

Lisätietoja:

Heikki Sundquist, toimialajohtaja, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, 044 794 2767,heikki.sundquist@mikseimikkeli.fi

Jukka Kumpulainen, toiminnanjohtaja, Digimi ry, 0447945694, jukka.kumpusalo@mikseimikkeli.fi

Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy edistää Mikkelin elinvoimaisuutta ja vetovoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä sekä menestymistä toiminnan fokuksen ollessa erityisesti mikro- ja pk-yrityksissä. www.mikseimikkkeli.fi

Seminaari on osa Uutta liiketoimintaa linkitetystä datasta -hanketta. Hanketta rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Mikkelin kaupunki sekä alan yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon maakuntaliitto.