Kaidan Kiho

Lomaa ensi hetkestä alkaen!

Missä muussa huvilassa voit heti huvilalle tullessasi valita mieleisesi startin lomalle? Voit ottaa virkistysunet, vuodevaatteet ovat valmiiksi pedattuina! Voit keitellä tulokahvit tai -teet, tarvikkeet ovat valmiina.  Voit raapaista tikun ja sytyttää tulen saunan uuniin, takkaan  tai grillikotaan. Kaikissa ovat puut valmiina odottamassa Sinua! Saunan laudeliinat ja –tyynyt kruunaavat nautinnon. Voit mennä heti ongelle, onget ja madot ovat valmiina. Vai rentoudutko poreammeessa, kylpyvaahdolla tai ilman? Nämä vain ovat esimerkkejä palvelumme laadusta. Arvokasta loma-aikaasi ei hukkaannu huvilan ”virittämiseen” vaan voit nauttia olostasi heti ensi hetkestä alkaen. Kanta-asiakkaamme tämän jo tietävätkin!

 

Huvilat

Kaidan Kiho on ylellinen, uniikki, omassa rauhassaan oleva hirsirakenteinen huvila kalaisan Kaitajärven rannalla. Esko ja Leena Valkonen ovat vuosien mittaan itse suunnitelleet ja rakentaneet Kaidan Kihosta omaperäisen ja persoonallisen lomakeitaan,  josta löytyy luonnon rauhaa ja moderneinta tekniikkaa. Varustukseen kuuluu mm. neljä televisiota dvd-soittimineen, satelliittikanavat, wi-fi, viinikaappi, sisäsauna puu- tai sähkölämmitteisenä. Saunaosaston pinta-ala on 40m2, siellä on erikoisuutena kylmävesiputous ja poreamme. Saunaan sopii kerralla 7-10 henkilöä! Kaidan Kiho käsittää itse huvilan ohella savusaunan aittoineen, erätunnelmaa tihkuvan grillikodan ruoanvalmistusvälineillä, oman rannan laitureineen ja puuveneineen sekä autokatoksen. Talviaikaan huvilan rannassa on avanto. Laituriterassilta on muutama askel grillikodan jääkaapille. Kaksikerroksinen 185 m2 huvila sopii loistavasti lomapaikaksi jopa 12 hengelle, esimerkiksi kolmelle perheelle tai pienten kokousten tai juhlien pitopaikaksi. Jyhkeän ruokapöydän ääreen sopii yhtä aikaa koko huvilan seurue. Design-sisustusta edustaa Eskon ja Leenan suunnittelema tukista koverrettu valaisin joka roikkuu muhkean hamppuköyden varassa katosta. Mutta miten sähkö hyppää lampuille? Tammituolit nahkaverhoilulla luovat ylellisen tunnelman! Keittiöön sopii hääräämään useampikin kokki. Kivitasolla on hyvä kesyttää häränpihviä, kiertoilmauunissa kuivavat sienet. Kaikki perustarvikkeet kuten mausteet, paperit, foliot ja pesuaineet löytyvät!  Ja jos joku puuttuisi, kauppareissu vie 15 minuuttia!

Palvelut

Kaidan Kihoa voi hyvällä syyllä kutsua ”all inclusive” huvilaksi. Vuosien saatossa Kaidan Kihosta on saatu hiottua ”lomailijan timantti”. Olemme kuunnelleet vieraidemme toiveita herkällä korvalla ja kehittäneet palveluitamme ja huvilan varusteita toiveiden mukaisesti. Ristiinasta löytyvät tarvittavat palvelut: elintarvikkeet, Alko, apteekki, urheilu-kalastus, sisustus, ravintolat, bensa-asemat. Monipuolisemmat ostoskeskukset löytyvät 20 minuutin ajomatkan päästä Mikkelistä. Ajoaika on Lappeenrantaan reilu tunti ja Helsinkiin 2,5 tuntia. Lisäpalveluina tarjotaan kehuttua savusaunaa, jossa voi kylpeä aamutunneille asti. Kylpypaljun voi vuokrata itse lämmittäen tai valmiiksi lämmitettynä. Suosituimmat vuokravälineet ovat sähköperämoottori, kylpytakit, polkupyörät, lumikengät ja karaokevälineet. Metsä ja järvi tarjoavat upeat mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin. Saimaalle kalastusmatkat kalastuslupineen ja maisemaristeilyt järjestyvät vierailijan toivomuksien mukaan. Lisämaksusta voit tilata Leena-emännältä aamiaiset, kahvitukset ja muut ruokailut Kaidan Kiholle tuotuna. Elämys on seurata Esko-isännän loimulohen valmistusta grillikodan avotulella.  Loman joskus päättyessä Sinun ei tarvitse alkaa siivoojaksi: loppusiivous kuuluu hintaan!

Historia

Eskon suku on ollut Tuukkalan tilalla vuodesta 1710, jonka mailla Kaidan Kiho on. Kaidan Kihon grillikota on rakennettu Tuukkalan tilalta puretun rakennuksen hirsistä. Rakennus oli tilalla meijerinä 1900-luvun alkupuolella. Alun perin 1800-luvulla rakennuksessa toimi Ristiinan keskustassa leipomo.  Ristiinan seudulla asuttiin todistetusti jo 5 000 vuotta sitten. Siitä ovat todisteena esihistorialliset Astuvansalmen kalliomaalaukset, joille maateitse Kaidan Kiholta on matkaa 25 kilometriä. Jos et ehdi paikan päälle Astuvansalmelle, kalliomaalauskuvat näet myös keittiömiljöössämme. Paikallinen taiteilija Ulla Kyyrö on maalannut figuureita klinkkereihin.

Yhteystiedot:

Kaidan Kiho
Mäntyharjuntie 61
Ristiina 52300
Phone: +358 50 527 8814
esko.valkonen@pp.inet.fi
www.kaidankiho.com

Varaa majoitus

Sijainti kartalla:

<--- edellinen sivu