Alueen retkireittien kartoitus valmistui

Mikkelin seutualueen retkeilyreittien kartoitus on saatu päätökseen kesän 2014 aikana. Kartoituksen perusteella on valittu 41 reittiä alueelta, joiden kuvaus ja karttamateriaali uudistetaan loppuvuoden aikana. Kartat tullaan julkaisemaan valmistumisensa jälkeen kaikille avoimeksi materiaaliksi ja A4-kokoisen materiaalin voi tulostaa itselle vaikka kotitulostimella.

Julkaistu kohteessa Uutisia

Puulan vesistökartta ilmestynyt

Puulan vesistömatkailukartta 1:50000 on ilmestynyt. Kartta oli saatavilla yleisölle ensimmäisen kerran OmaMökki 2014 -messuilla. Kartan levitys on alkanut ja karttaa on nyt myös saatavilla alueen yrityksissä, matkailuneuvonnoissa ja palvelupisteissä.

Julkaistu kohteessa Uutisia

Puulan ja Saimaan alueen karttaprojektit käyntiin

Lokakuun loppupuolella on aloitettu Puulan ja Saimaan alueen vesiretkeilykarttojen päivitystyö. Talven 2013-2014 aikana julkaistaan molemmille vesialueille uudet kartat. Kartat ovat yleisön ostettavissa kevät-kesällä 2014.

Karttaprojektin puitteissa tullaan piakkoin ottamaan yhteyttä alueiden toimijoihin ja yrityksiin. Uusien karttojen tekovaiheessa pyritäänkin painottamaan alueen matkailurakenteen esiintuomista merkittävänä kartan osana. Toki myös perinteiset veneilyväylät, luonnonsuojelualueet, retkisatamat ja luonnonnähtävyydet kartoissa säilyvät.

Julkaistu kohteessa Uutisia

2. sukupolven mobiilisovellusten julkaisupäivä lähellä

Uuden seutuhaku.fi -portaalin kehittämistyö on jatkunut syksyn mittaan ja seuraavan sukupolven sovellukset ovat ladattavissa sovelluskaupoissa marraskuun alusta alkaen. ”Analysoimme ensimmäisen sovellusversion toimivuutta asiakaspalautteen ja koehenkilöiden avulla. Päädyimme tekemään melko merkittäviäkin muutoksia sovelluksiin”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Jukka Kumpusalo.

Nyt tehdyssä julkaisussa tuodaan yleisölle myös aiemmin puuttunut Windows Phone -sovellus. Uuden julkaisun jälkeen sovellus onkin julkaistuna kaikille suurimmille matkapuhelinalustoille (Apple, Android ja Windows Phone).

 

Julkaistu kohteessa Uutisia

Seutuhaku.fi -palvelun ensimmäinen versio julkaistu

Seutuhaku.fi -palvelun ensimmäinen versio julkaistiin maanantaina 8.7.2013 klo 19.00. Palvelu on vielä kehitysasteella niin tiedollisesti kuin teknisestikin, mutta julkaisuhetkellä palvelusta löytyvä tietosisältö mitataan jo tuhansissa palvelukohteissa. Myös reittejä löytyy palvelusta kymmeniä.

Ensimmäisen vuorokauden aikana palvelussa vieraili lähes 1000 kävijää. Samaan aikaan www-portaalin kanssa julkaistiin myös mobiilisovellus Android -käyttöjärjestelmille. Myös mobiilisovelluksen osalta kyseessä on ensimmäinen versio. Palvelujen tekniset parannukset jatkuvat ja kehittämisessä päästään nyt ottamaan huomioon myös käyttäjien antama asiakaspalaute. Ensimmäiset kehitystyöt asiakaspalautteen perusteella päästiinkin julkaisemaan heti tiistai-iltana.

Ne yritykset, joiden palvelutietoa ei ole vielä lisätty järjestelmään, pääsevät lisäämään tietonsa itse kun käyttäjien rekisteröinti palveluun sallitaan.

Palvelussa on tietoa Mikkelin, Hirvensalmen, Kangasniemen, Juvan, Puumalan, Mäntyharjun ja Pertunmaan alueilta.

Julkaistu kohteessa Uutisia

Kuntien majoitustarjonta ja museot lisätty

Uuteen Seutuhaku -järjestelmään on toukokuussa saatu lisättyä koko Mikkelin seudun kuntien majoitustarjonta sekä museot. Tämä käsittää paitsi hotellit, myös aamiaismajoituksen, huone- ja aittamajoituksen ja mökkivuokraajat siltä osin, kun yritykset ovat ilmoittaneet tietonsa seudun kuntiin.

Museoiden osalta Etelä-Savon Museot antoi lupansa tietojen käyttöön. Tämän ansiosta järjestelmään saatiin paljon historiallista tietoa kohteista. Puuttuvat tiedot täydennettin käsin kuntien, kyläyhdistysten ja seudun historiantuntijoiden avulla.

Julkaistu kohteessa Uutisia

Kaikki Saimaan, Puulan ja Kyyveden retkisatamat, lähestymiskartat ja kuvaukset järjestelmään

Saimaa Routes -hankkeen uuteen digitaaliseen palvelujärjestelmään on toukokuun alussa saatu merkittävä tietopäivitys, kun kaikki Saimaan, Puulan ja Kyyveden retkisatamat, venelaiturit, kotisatamat, vierasvenesatamat ja venetankkauspisteet saatiin järjestelmään.

Retkisatamista tarjotaan käyttäjille ilmaiseksi paitsi tarkka sijaintitieto, myös lähestymiskartat, kuvaus retkisataman palveluista (mm. nuotiopaikat, laavut, telttapaikat, venekiinnitys) sekä tietoa navigoinnista kohteeseen. Vierasvenesatamissa käyttäjä voi myös suoraan siirtyä varaamaan mm. vierasvenepaikkoja.

Julkaistu kohteessa Uutisia

Uuden reitistö- ja palvelutietoportaalin aikataulu tarkentui

Uuden seudullisen reitistö- ja palveluportaalin julkaisuaikataulua tarkennettiin huhtikuun alussa. Tehdyn kehitystyön perusteella on arvioitu, että järjestelmä saadaan kuluttajien käytettäväksi heinäkuussa 2013.

Teknisen alustan lisäksi uuden reitistö- ja palvelutietoportaalin palveluosio saatiin valmiiksi, ja palvelujen syöttö järjestelmään on täten aloitettu. Tähän mennessä pilotiksi valitun Puumalan kunnan vapaa-ajan – ja reittipalvelujen määrästä on syötetty järjestelmään noin puolet.

Julkaistu kohteessa Uutisia

Saimaa Routes -hanke mukana OmaMökki -messuilla 11.-14.4.2013

Mikkelin seudun elinkeinoyhtiö Miset Oy:n hallinnoimat Saimaa Routes- ja Mökkimanageri -hankkeet ovat tavattavissa seudun osastolla OmaMökki -messuilla 11.-14.4.2013. Mukana on paljon tietoutta Mikkelin seudun retkeily- ja vapaa-ajanreiteistä.

OmaMökki -messuilla esitellään ensimmäiset ominaisuudet uudesta seutuhaku.fi -palvelusta. Mukana messuilla on myös järjestelmän kehityskumppanin, Observis Oy:n, edustaja. Messuyleisöä villitsee torstaina 11.4. näyttelijä Tomi Metsäketo.

Julkaistu kohteessa Uutisia

Uusi digitaalinen reitistö- ja palvelutietojärjestelmä sai työnimen

Saimaa Routes -hankkeella kehitettävä uusi digitaalinen reitistö- ja palvelutietojärjestelmä sai työnimen ”seutuhaku.fi”. Nimi valittiin nimikilpailun perusteella ja valintaperusteena olivat
(a) tasapuolisuus kaikille järjestelmän osa-alueille ja alueille
(b) järjestelmää kuvaavat yksinkertaiset sanat
(c) markkinoitavuus, sekä
(d) nimen helppo muistettavuus.

Uusi domainnimi on täten avattu Saimaa Routes -hankkeen käyttöön.

Julkaistu kohteessa Uutisia