eastwood.fi

Japanin puutuotemarkkinat kiinnostavat

Julkaistu 19.10.2011
Japanin markkinoille meno kiinnostaa itäsuomalaisia puutuotealan yrityksiä, ja alan yrityksille on suunnitteilla oma, Japanin markkinoille suuntautuva hanke.

Itäsuomalainen puutuotealan ja puurakentamisen kasvu- ja kehitysohjelma Eastwood on valmistelemassa hanketta, joka auttaa itäsuomalaisia puualan yrityksiä pääsemään Japanin kasvaville markkinoille.
-Japanin markkinat kiinnostavat erityisesti niitä puutuoteyrityksiä, jotka valmistavat rakentamisessa käytettäviä puutuotteita, kertoo Eastwood ohjelman ohjelmajohtaja Aki Hakala Miktech Oy:stä.
Useimmiten nämä puutuotteet ovat liimapuupalkkeja sekä erikoismittaisia ja erikoismittoihin höylättyä sahatavaraa. Mitat ovat japanilaisten omia, perinteisiä mittoja. Kiinnostus Japanin puualan markkinoita kohtaan on Suomessakin lisääntynyt maata runnelleen tsunamin jälkeisen uudelleenrakentamisen vuoksi.
-Mitään ryntäystä ei tule, vaan rakentamisen lisäys jakaantuu tuleville vuosille. Nyt maassa valmistellaan jälleenrakentamista ja se on hyvä aika olla itse aktiivinen ja pyrkiä pääsemään markkinoihin kiinni, Hakala toteaa.

Lisätiedot:
ohjelmajohtaja Aki Hakala, Miktech Oy, puh. +358 440 361 624. aki.hakala(at)miktech.fi
www.miktech.fi